30 Temmuz 2015 Perşembe

Sphagetti Domates Soslu

Domates Soslu Sphagetti

Domates Soslu Sphagetti

Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 30dk

Domates Soslu Sphagetti Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1. 5 Litre Su
  • 1 Paket Makarna
  • 2 Paket Et Bulyon
  • 2 Adet Orta Boy Domates
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Nane
  • 1 Yemek Kaşığı Pul Biber
  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Kaşar Peyniri

Domates Soslu Sphagetti Tarifi'nin Yapılışı

Cattle’da kaynatmış olduğumuz suyu tencereye boşaltıp iyice kaynatıyoruz. Su kaynarken içerisine zeytinyağımızı ve tuzumuzu ilave ediyoruz. (Zeytinyağı makarnaların yapışmaması için!) Tuz suya karıştıktan sonra makarnamızın tamamını tencereye boşaltıyoruz. Yaklaşık 15 dakikada makarnamız kıvamına gelecektir. Makarna pişerken bir yandan sosumuzu hazırlıyoruz.
SOS | Küçük bir kap içerisine 2 Adet kabuğunu soyduğumuz domatesi rendeliyoruz. İçerisine nane, pul biber ve yarım yemek kaşığı tuz ilave edip karıştırıyoruz. Sosumuz hazır.
Pişen makarnayı süzüp yaklaşık 1 dakika soğuk su ile şokladıktan sonra dinlenmeye bırakıp tenceremize tereyağımızı ve et bulyonlarımızı koyup erimesini bekliyoruz. Tereyağı çabuk yanan bir yağ olduğu için kısık ateşte eritiyoruz. Eriyen yağın ve bulyonun üzerine sosumuzu döküp kaynatıyoruz. Üzerine makarnayı ilave edip sosu dağıtana kadar karıştırıyoruz. Soğuyan makarnayı 5 dakika yağlayıp ısıttıktan sonra altını ve kapağını kapatıp dinlendiriyoruz.
Dilerseniz üzerine kaşar rendeleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder